Dansk verdensnyhet: Miljøvennlig tropisk delikatesse

Dansk verdensnyhet: Miljøvennlig tropisk delikatesse

«When I first heard about land farming of fish in Denmark, I almost could not belive it.»

Icon Play Button
Fra Barentshavet til markedet på 48 timer

Ordene kommer fra sushikokken Jonathan Romano. Han har nettopp fått en kasse med yellowtail kingfish fra Sashmi Royal i Danmark levert på kjøkkenet sitt i Vika, Oslo.

- For sushi- og sashimi-restauranter er dette den perfekte fisken. Jeg synes konseptet med oppdrett på land er helt utrolig. Dette er en av de beste råvarene jeg har jobbet, sier Romano i denne filmen.

- Grunnen til at vi gjør dette, er at den globale fiskeproduksjonen må dobles i løpet av de neste 30 årene. Dette ønsker vi å bidra til på en miljøvennlig måte med et lavt fotavrykk, forteller Erik Heim, styreformann i Sashimi Royal og toppsjef i Nordic Aquafarms.

Se filmen her:

Flere prosjekter