Icon Play Button
NY EPISODE: - Afrika er det nye Silicon Valley

NY EPISODE: - Afrika er det nye Silicon Valley

- Det skjer en teknoligrevolusjon i Afrika, som vi knapt har hørt om. Møt seriegründer Jonas Tesfu, vinner av the Nordic Impact Award.

Første episode av Maverix Report:

Icon Play Button
Maverix Report - Episode 1

Disruptive bistand og teknologirevolusjon er begreper som stadig oftere blir brukt om Afrika. I 2. episode av Maverix Report møter vi seriegründer og administrerende direktør i Pangea, Jonas Tesfu.Tesfu er kåret til vinner av «The Nordic Impact Award» på danske Børsen sin gründerkonferanse, for arbeidet med å knytte nordiske investorer til innovasjonsprosjekter i Afrika.

- Afrika har blitt ledende på å ta i bruk teknologi og innovasjoner av flere årsaker, men først og fremst fordi de trenger det. De har ikke råd til å si at vi har ikke lyst. Finnes det tilgjengelige verktøy så bruker man det.

Tradisjonell bistand har sine utfordringer. Nordiske skattepenger havner i lommene til noen få, autoritære ledere, og bistandsmidlene når ikke alltid frem til dem som trenger hjelpen mest. Samtidig er det et voksende gründermiljø på det afrikanske kontinentet, som skaper egne arbeidsplasser og hjelper store grupper mennesker ut av fattigdommen. Her spiller norske investorer en viktig rolle, som tør å investere i oppstartsselskap på andre siden av kloden.

- Jonas Tesfu er en bro mellom norske investorer og afrikanske gründere. Han utfordrer vårt syn på Afrika og bistand. Vi kommer til å høre mye om Jonas framover, mener byråleder Linda Nordheim.

Flere prosjekter